Blog

10 stappen om je eigen nagelstudio te beginnen

Eigen nagelstudio beginnen: stappenplan

Als je gepassioneerd bent over nagelstyling en je droomt van je eigen nagelstudio beginnen, dan is dit blog voor jou! Hieronder vind je 10 stappen om je te helpen bij het opzetten van je eigen nagelsalon.

Stap 1: Eigen nagelstudio beginnen? Start met het bedrijfsplan

Als je overweegt om een eigen nagelstudio te beginnen, is het belangrijk om je te realiseren dat dit niet zomaar iets is wat je even tussendoor doet. Het starten van een eigen nagelstudio is een serieuze onderneming en vereist veel voorbereiding. Een gedetailleerd bedrijfsplan is daarom onmisbaar.

De eerste stap bij een eigen nagelstudio te beginnen is dus het maken van een gedetailleerd bedrijfsplan. Dit omvat het bepalen van je doelgroep, het kiezen van een locatie, het bepalen van je openingstijden, het inschatten van de kosten en het bepalen van je tarieven.

Bij het opstellen van je bedrijfsplan moet je ook rekening houden met de kosten die gepaard gaan met het opstarten en runnen van een eigen nagelstudio. Dit kan variëren van huur- en energiekosten tot het aanschaffen van producten en apparatuur. Door de kosten goed in kaart te brengen, kun je een realistisch beeld krijgen van wat je nodig hebt om je nagelsalon succesvol te maken. Na het maken van het bedrijfsplan voor jouw eigen nagelstudio is het belangrijk om je in te schrijven bij de KVK.

eigen nagelstudio beginnen

"Je hebt professionele benodigdheden, nagelproducten en -apparatuur nodig om hoogwaardige nagelbehandelingen te kunnen uitvoeren. Investeer in kwaliteitsproducten en -apparatuur, waaronder een professionele gellak lamp, nageltips, vijlen, borstels, nagellakken, enz."

Stap 2: Tarieven bepalen

Het bepalen van je tarieven bij een eigen nagelstudio beginnen is ook een cruciale stap. Je tarieven moeten concurrerend zijn, maar je moet er wel voor zorgen dat je winstgevend blijft. Door onderzoek te doen naar de tarieven van andere nagelstudio’s in de omgeving, kun je een idee krijgen van wat redelijke prijzen zijn en zo een goede prijsstrategie bepalen.

Stap 3: Kies de juiste locatie

Daarnaast is de locatie van je nagelsalon van groot belang. Wil je een eigen nagelstudio beginnen aan huis of juist een pand huren op een drukke locatie? Het kiezen van de juiste locatie kan een groot verschil maken in het aantrekken van klanten en het succes van je onderneming.

Stap 4: Bepaal je diensten

Bepaal welke nagelbehandelingen je wilt aanbieden en tegen welke prijs. Dit kan variëren van basis manicure behandelingen tot meer geavanceerde diensten zoals gelnagels, nagelverlengingen, BIAB en nail art.

Stap 6: Koop professionele nagelsalon benodigdheden

Je hebt professionele benodigdheden, nagelproducten en -apparatuur nodig om hoogwaardige nagelbehandelingen te kunnen uitvoeren. Investeer in kwaliteitsproducten en -apparatuur, waaronder een professionele nagellamp, nageltips, vijlen, borstels, nagellakken, enz.

Als nagelstylist heb je verschillende benodigdheden nodig om je werk te kunnen uitvoeren. Denk aan vijlen, nagellak, gel- en acrylproducten, penselen en meer. Bij het starten van je eigen nagelstudio is het belangrijk om alle benodigdheden te hebben voordat je je eerste klanten ontvangt. Het is ook verstandig om extra voorraad in te slaan, zodat je niet zonder komt te zitten op een druk moment.

Er zijn verschillende leveranciers van nagelsalon benodigdheden, zowel online als offline. Het is belangrijk om onderzoek te doen naar welke leveranciers de beste kwaliteit producten bieden en wat binnen jouw budget past. Wil jij weten hoe je een UV LED lamp voor jouw nagelstudio moet kiezen? Lees dan ons blog zodat jij weet waar een professionele gellak lamp aan moet voldoen!

nagelstudio inrichten

Stap 7: Creëer een comfortabele en professionele sfeer

Een belangrijk aspect van een eigen nagelstudio beginnen is de sfeer die je creëert. Je wilt dat je klanten zich comfortabel voelen en zich kunnen ontspannen terwijl ze worden behandeld. Daarnaast is het belangrijk om een professionele uitstraling te hebben, zodat klanten het gevoel hebben dat ze in goede handen zijn.

Begin met het kiezen van een kleurenpalet dat past bij de uitstraling die je wilt creëren. Vergeet niet om comfortabele stoelen en werktafels te kiezen die passen bij de sfeer die je wilt creëren. Verlichting is ook belangrijk, zorg ervoor dat er voldoende licht is zodat je goed kunt werken en je klanten kunnen ontspannen.

Stap 8: Promoot je nagelstudio

Nu je je nagelstudio hebt opgezet en klaar bent om klanten te ontvangen, is het tijd om jezelf op de markt te brengen. Er zijn verschillende manieren om je nagelstudio te promoten, zowel online als offline.

 • Online kun je sociale media gebruiken om je diensten te promoten. Maak een Facebook-pagina aan en post regelmatig foto’s van je werk. Je kunt ook Instagram en Pinterest gebruiken om foto’s van je nagelwerk te delen en potentiële klanten naar je website te leiden. Zorg ervoor dat je website goed geoptimaliseerd is voor zoekmachines, zodat mensen die zoeken naar “nagelstudio in de buurt” jouw studio vinden.
 • Offline kun je visitekaartjes en flyers maken om uit te delen aan potentiële klanten. Je kunt ook adverteren in lokale kranten of tijdschriften. Zorg ervoor dat je altijd een professionele uitstraling hebt en dat je diensten goed worden weergegeven.

Stap 9: Zorg voor een goede klantenservice

Klantenservice is essentieel voor het succes van elke nagelstudio. Zorg ervoor dat je klanten zich welkom voelen en zich op hun gemak voelen tijdens hun bezoek. Luister naar hun wensen en zorg ervoor dat je hun verwachtingen overtreft. Dit kan betekenen dat je af en toe wat extra tijd neemt om hun nagels te verzorgen of een extra laag gellak aanbrengt zonder extra kosten. Lees ons blog over klanttevredenheid verhogen in jouw salon voor meer handige tips!

Stap 10: Blijf leren en groeien

Als nagelstylist is het belangrijk om je vaardigheden voortdurend te blijven ontwikkelen en te blijven leren. Schrijf je in voor workshops en trainingen om nieuwe technieken te leren en op de hoogte te blijven van de laatste trends en ontwikkelingen. Zo kun je je klanten blijven verrassen met nieuwe stijlen en technieken.

Eigen nagelsalon beginnen? Gebruik de professionele nagelstudio lamp van SUNfeet!

Het opzetten van je eigen nagelstudio kan een spannende en uitdagende onderneming zijn. Met deze 10 stappen heb je de basis gelegd voor een succesvolle nagelstudio. Zorg ervoor dat je investeert in kwaliteitsproducten en apparatuur, zoals de professionele nagellamp van SUNfeet. Creëer een comfortabele en professionele ruimte en zorg voor uitstekende klantenservice. Blijf ook leren en groeien om jezelf en je nagelstudio te blijven verbeteren. Met de juiste inzet en toewijding kun je een succesvolle eigen nagelstudio beginnen en uitbouwen.

nagelstudio salon beginnen nagellamp gellaklamp SUNfeet uv led lamp op statief nagelsalon starten
professionele nagellamp uv led lamp voor nagels gellak pedicure nagelstudio salon

Veelgestelde vragen

Een goede lamp is essentieel voor de kwaliteit van een nagelbehandeling omdat het zorgt voor een volledige uitharding van de gebruikte nagelproducten. Een lamp met de juiste golflengte en intensiteit zorgt ervoor dat de gel, acryl of gellak gelijkmatig en volledig uithardt, wat resulteert in duurzame en goed uitziende nagels. Het gebruik van een kwaliteitslamp helpt ook bij het voorkomen van onvolkomenheden, zoals luchtbellen of loslatende nagellagen.

Een goede lamp voor een nagelstudio moet aan bepaalde criteria voldoen. Enkele belangrijke kenmerken zijn:

 • Voldoende vermogen en golflengte van het licht om de nagels volledig en gelijkmatig uit te harden.
 • Snelle uithardingstijd om de efficiëntie te verbeteren en de wachttijd voor klanten te verkorten.
 • Duurzaamheid en betrouwbaarheid voor intensief en langdurig gebruik in een professionele omgeving.
 • Ergonomisch ontwerp om comfortabel te werken en vermoeidheid van de handen en polsen te verminderen.
 • Energiezuinigheid om de operationele kosten te verlagen en een milieuvriendelijke keuze te zijn.

Naast een goede nagellamp zijn er nog andere essentiële benodigdheden voor een goed uitgeruste nagelsalon. Enkele voorbeelden zijn:

 • Nagelfrezen en -boren voor het vijlen en modelleren van de nagels.
 • Nagelvijlen en buffers om de nagels in de gewenste vorm te brengen.
 • Nagelriemolie en -crèmes voor het verzorgen en hydrateren van de nagelriemen.
 • Nageltangen en nagelscharen voor het knippen en verzorgen van nagels.
 • Nail art tools en accessoires voor creatieve ontwerpen en versieringen.
 • Desinfectiemiddelen en reinigingsproducten voor een hygiënische werkomgeving.

De SUNfeet nageldroger wordt geleverd met een garantie van 12 maanden. Als de lamp defect raakt door normale slijtage of door schade veroorzaakt door verwijtbaar ondeskundig gebruik of nalatigheid in onderhoud, dan kan er geen aanspraak worden gemaakt op de garantie. Eventuele garantie aanspraken kunnen pas gemaakt worden na schriftelijke bevestiging van de leverancier.

Als je de SUNfeet nagellamp voor 12:00 uur bestelt, wordt deze dezelfde dag nog verzonden via pakketdienst. De kosten voor verzending bedragen €12,50 voor Nederland en €15,00 voor België. De prijs van de SUNfeet nageldroger bedraagt €148,- excl. BTW, maar momenteel is er een tijdelijke beursactie (van 6 t/m 30 april 2023) waarbij de lamp verkrijgbaar is voor €125,- excl. BTW.

SUNfeetproducts B.V. 2023 ©