Hoe gebruik en onderhoud je de SUNfeet UV LED lamp op statief?

Handleiding en gebruikstips

Handleiding voor gebruik

Volg deze eenvoudige stappen om optimaal gebruik te maken van de SUNfeet UV LED nagellamp op statief:

Stap 1: Verwijder alle onderdelen uit de verpakking en leg ze op een vlakke ondergrond.
Stap 2: Bevestig het statief aan de voet van de lamp. Zorg ervoor dat de bevestiging stevig vastzit.
Stap 3: Plaats de flexibele arm op de bovenkant van de lamp en bevestig deze stevig. Controleer of de arm soepel kan bewegen.
Stap 4: Sluit de voedingskabel aan op de daarvoor bestemde aansluiting aan de achterkant van de lamp.

Stap 5: Verbind de voedingskabel met een stopcontact en zorg ervoor dat de lamp wordt ingeschakeld.
Stap 6: Stel de hoogte en de hoek van de lamp in op basis van jouw comfort en de behandelpositie.
Stap 7: Kies de gewenste uithardingstijd op basis van het type behandeling. De beschikbare tijdinstellingen zijn 10s, 30s, 60s en 99s.
Stap 8: Plaats de voeten van jouw klant onder de lamp, zorg ervoor dat de nagels gelijkmatig worden blootgesteld aan het licht.
Stap 9: Activeer de lamp door de voeten onder de bewegingssensor te plaatsen. De lamp start automatisch en stopt na de gekozen uithardingstijd.
Stap 10: Gebruik de flexibele arm van de lamp om deze gemakkelijk van de ene naar de andere voet te positioneren. Lak één voet terwijl de andere voet onder de lamp uithardt. Beweeg de lamp weer over naar de andere voet om verder te gaan met de behandeling.

Omgaan met het snoer

Bij het gebruik van onze producten willen we je graag attent maken op een belangrijk aandachtspunt, dat enkele van onze gewaardeerde SUNfeet klanten hebben opgemerkt. Dit betreft de snoergeleiding die door het scharnierpunt loopt, waarbij er soms te veel spanning op het snoer kan komen te staan, zoals duidelijk te zien is op de bijgevoegde foto.

Dit kan leiden tot een risico waarbij het contact aan de lamp “wordt belast”, waardoor het mogelijk los kan komen te zitten. Als er regelmatig te hard aan de kabel wordt getrokken, kan dit zelfs leiden tot kabelbreuk. We raden je dus aan om hier voorzichtig mee om te gaan en te voorkomen dat er te veel druk op het snoer komt te staan. Zo kun je de levensduur en veiligheid van het product waarborgen.

Het snoer van de SUNfeet UV LED nagellamp is een essentieel onderdeel van het apparaat, en het juiste beheer ervan is cruciaal om gebroken snoeren te voorkomen. 

Hier zijn enkele tips om het snoer op een correcte manier te hanteren:

  1. Zorg ervoor dat het snoer voldoende bewegingsruimte heeft bij de bocht van de flexibele arm. Hierdoor voorkom je dat er te veel spanning op het snoer komt te staan.
  2. Als je de flexibele arm aan het bevestigen bent, controleer dan of het snoer vrij kan bewegen en niet klem zit tussen de onderdelen van de lamp.
  3. Bevestig het snoer aan de flexibele arm met behulp van klittenband of een tie-wrap om te voorkomen dat het snoer loshangt of in de weg zit tijdens de behandeling.
  4. Als je de lamp in gebruik neemt, let dan op de positie van het snoer om te voorkomen dat het per ongeluk wordt getrokken of beschadigd.

Door het snoer op een juiste manier te hanteren en te bevestigen, minimaliseer je de kans op kabelbreuk en zorg je ervoor dat de SUNfeet UV LED nagellamp op statief optimaal blijft functioneren. Het regelmatig controleren van het snoer tijdens gebruik zorgt voor een veilige en efficiënte werkomgeving.

Schoonmaak en onderhoud

Om de levensduur van jouw SUNfeet nagellamp te verlengen en een hygiënische werkomgeving te behouden, volg je deze schoonmaaktips:

  • Veeg het gladde oppervlak van de lamp regelmatig af met een zachte doek en desinfectiemiddel.
  • Controleer regelmatig of het snoer voldoende bewegingsruimte heeft bij de bocht, om spanning op het snoer te voorkomen.
  • Indien nodig, zet het snoer vast met een klittenband of een tie-wrap om te voorkomen dat het snoer loshangt of in de weg zit tijdens de behandeling.
handleiding sunfeet uv led lamp nagellamp professioneel gellaklamp pedicure lamp
gellak lamp gelnagels uv led lamp nagelstudio

Handige tips en video demonstraties

  • Experimenteer met de verschillende tijdinstellingen om de ideale uithardingstijd voor elke behandeling te bepalen.
  • Overweeg het verwijderen van twee veren aan de linker OF rechterkant van de flexibele arm voor een soepelere positionering van de lamp.
  • Voor diverse nagelbehandelingen, gebruik de verschillende timerinstellingen om de droogtijd aan te passen aan het type gellak of acryl.

Met deze handleiding en tips haal je het maximale uit jouw SUNfeet UV LED nagellamp op statief. Geniet van het gemak en de kwaliteit die deze lamp te bieden heeft tijdens jouw nagelbehandelingen!

SUNfeetproducts B.V. 2024 ©
De waardering van sunfeetproducts.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.2/10 gebaseerd op 29 reviews.